Image
Bild: Fastighetsägarna.

Antoni leder nytt forskningsråd

Handel Rudolf Antoni, utredare på Fastighetsägarna, leder det nya Svenska Stadskärnors forskningsråd. Syftet är att samordna forskning kring och stärka svenska stadskärnor.
Publicerad den 14 Juni 2012
Rudolf Antoni. Bild: Fastighetsägarna. Bild: Fastighetsägarna.
Rudolf Antoni. Bild: Fastighetsägarna.

I takt med att externa köpcentrum växer utanför städerna har det under de senaste tio åren blivit mer fokus på hur våra stadskärnor ska överleva. Nu tar samarbetsorganisationen Svenska Stadskärnor ytterligare ett steg för att sätta strålkastarljuset på begreppet stadsutveckling.

- För att vi långsiktigt ska öka stadskärnornas konkurrenskraft mot externa köpcentrum är det viktigt att det bedrivs spännande och intressant forskning inom stadsutveckling, säger Rudolf Antoni.

Mycket forskning bedrivs redan på olika universitet och högskolor, men oftast sker det inom avgränsade discipliner och specifika områden. För forskningsrådet gäller det nu att föra samman de olika perspektiven. Forskningen behöver vara tvärvetenskaplig eftersom det handlar om allt från mjuka värden, som till exempel vad som får människor att trivas, till hård ekonomi och kommunal planering, menar Rudolf Antoni.

- Visionen är att bli en samlingsplats för människor som är experter på olika delar i forskningen. I första hand handlar det om att skapa en gemensam kunskapsplattform. Vi måste bli bättre på att se trender, tendenser och effekter i enskilda städer för att kunna prata om städer i allmänhet. Vi vet egentligen för lite om en fråga som på något sätt berör oss alla. Forskningsrådet ska också sprida kunskap och information om den forskning som kommer att bedrivas, säger Rudolf Antoni.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige