Image
Joakim Alm.
Joakim Alm. Bild: Axel Ohlsson

ALM Equity genomför emission för en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar i dag att bolaget beslutat att emittera seniora icke-säkerställda obligationer med ett sammanlagt belopp om en miljard kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 000 000 kronor.
Publicerad den 11 Juni 2021

Emissionen mötte stark efterfrågan från nordiska investerare och var övertecknad. Det nya obligationslånet har en löptid på fem år och en rörlig ränta motsvarande 650 baspunkter över 3-månaders STIBOR. Bolaget avser att ansöka om notering av det nya obligationslånet på Nasdaq Stockholm.

Nettolikviden från Emissionen kommer användas för allmänna bolagsändamål däribland delfinansiering av det tidigare kommunicerade förvärvet av Järntorget Byggintressenter AB.
– Vi är tacksamma för det fortsatt stora förtroendet från nordiska kreditinvesterare som möjliggjort vår största obligationsemission hitintills. Medlen kommer delfinansiera vårt förvärv av Järntorget som är ett viktigt steg i vår resa att bli den ledande bolagsbyggaren inom bostadssegmentet i Stockholmsregionen, säger Joakim Alm, vd i ALM Equity AB.

I och med den lyckade obligationsemissionen är finansieringsvillkoren för förvärvet av Järntorget uppfyllda. Nu kvarstår ett godkännande att konkurrensverket lämnar anmälan om företagskoncentration utan åtgärd samt beslut från bolagsstämman att emittera stamaktier till säljarna innan transaktionen kan fullbordas.

I samband med Emissionen har Pareto Securities AB och Swedbank AB agerat finansiella rådgivare, och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå agerat legal rådgivare.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige