Image
Carola Lavén, vd för Besqab.

Besqab drar sig ur stort projekt i Stockholm

Bolag I december 2014 ingick Besqab, som del i ett JV-bolag, avtal om förvärv av cirka 700 blivande byggrätter inom Lövholmenområdet i Stockholm varav Besqabs andel utgör cirka 350 bostäder. Avtalet, som bland annat är villkorat av en ny detaljplan för bostadsändamål, löpte nyligen ut. På grund av förändrade marknadsförutsättningar har Besqab valt att inte förlänga avtalet för att i stället fokusera på andra intressanta förvärvsmöjligheter.


Joakim Alm.

Alm: Samtliga villkor för Järntorget-förvärvet uppfyllda

Bolag 100 procent av Järntorgets aktieägare har accepterat Alm Equitys bud. Alms plan att tillträda Järntorget under Q2 ligger fast.


Joakim Alm.

ALM Equity genomför emission för en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar i dag att bolaget beslutat att emittera seniora icke-säkerställda obligationer med ett sammanlagt belopp om en miljard kronor inom ett ramverk om totalt 1 250 000 000 kronor.


Joakim Alm.

ALM Equity kan emittera nya obligationer för upp till en miljard kronor

Bolag ALM Equity meddelar att bolaget undersöker möjligheten att emittera nya obligationer om upp till en miljard kronor i syfte att delfinansiera förvärvet av aktier i Järntorget Byggintressenter.


ALM Equity förvärvar Järntorget Byggintressenter i en affär värd cirka 1,7 miljarder kronor.

ALM Equity slutför förvärvet av Järntorget

Transaktioner ALM Equity ingick den 4 maj 2021 en avsiktsförklaring med huvudägarna till Järntorget Byggintressenter i syfte att förvärva huvudägarnas aktier i Järntorget. ALM Equity har nu med positivt resultat genomfört due diligence och slutförhandling har skett med huvudägarna.


Järntorgetmosaik

Därför väljer Järntorget bort börsen

Bolag Per Schönning, ordförande i familjebolaget som nu är på väg in i Alm Equity: "Positiv marknad – flera stycken som hörde av sig."


Joakim Alm.

Alm Equity AB köper Järntorget Byggintressenter

Bolag Alm Equity och huvudägarna till över 90 procent av Järntorget Byggintressenter AB har tecknat en avsiktsförklaring om att Alm ska förvärva huvudägarnas aktier i Järntorget.


Järntorget utvärderar en notering på First North.

Järntorget utvärderar en notering på First North

Bolag Styrelsen för Järntorget Byggintressenter AB har beslutat att utvärdera möjligheten att notera bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market.


380 nya studentlägenheter byggs i Kärrtorp.

380 nya studentlägenheter till Kärrtorp

Bygg/Arkitektur Godkänd detaljplan för Järntorgets cirka 380 studentbostäder i Kärrtorp i Stockholm.


Fredrik Arpe ny vd för Järntorget

Karriär Styrelsen i Järntorget Byggintressenter har utsett Fredrik Arpe till ny vd för koncernen. Han tillträder den 12 november.


Balder om nya satsningen: "Vi samlar ju på hotell"

Göteborg Balder ska bygga Petter Stordalens nya hotellprojekt på 33 våningar vid Järntorget i Göteborg. För Fastighetssverige berättar Balders finanschef om vad nästa steg i projektet blir.

Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Balder i ny hotellsatsning

Göteborg Balder har tillsammans med Folkets Hus och hotelloperatören Nordic Choice slutit avtal om att utveckla, uppföra och driva hotellet vid Järntorget i Göteborg.


Martin Arkad lämnar Järntorget

Bolag Styrelsen i Järntorget och vd Martin Arkad har kommit överens om att Martin Arkad lämnar sin post som vd. Han har varit på bolaget i sju år.


Så säker är linbanan: "Håller för terrorbrott"

Bygg/Arkitektur Bemannade gondoler, god genomsikt och naturliga gångvägar utan några återvändsgränder. Så har Göteborgs-baserade Kjellgren Kaminsky Architecture jobbat med säkerhetsaspekterna när man ritade det vinnande bidraget till den nya linbanan i Göteborg.


Järntorget köper utvecklingsfastighet

Transaktioner Järntorget har köpt en utvecklingsfastighet i Storängens industriområde vid Huddinge centrum.


Järntorget köper två fastigheter i Sollentuna

Transaktioner Järntorget har köpt och tillträtt två industrifastigheter på Turebergs allé i Sollentuna.


Arkipelagen öppnar kontorshotell på Järntorget

Uthyrning Arkipelagen i Sisjön är Nordens största kontorshotell. Nu expanderar företaget ytterligare genom att starta sin första cityanläggning, på Järntorget i Göteborg, där Arkipelagen har tecknat hyreskontrakt med Elof Hansson.


Fem byggherrar blir ankare för Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Järfälla skriver avtal om tidig markanvisning med fem ankarbyggbolag - Einar Mattson, Byggvesta, Järntorget, Wallenstam och Åke Sundvall – för att säkerställa genomförandet av detaljplanerna för Barkarbystaden III och IV.


Järntorgetkoncernen förstärker i ledningen

Karriär Järntorget har anställt Anders Hellberg som CFO i bolaget.


Järntorget köper fastighet i Järfälla

Transaktioner Järntorget har köpt en industrifastighet i Veddesta, Järfälla kommun.