Image
Manfred Gustafsson och Niclas Lindner, Projekt- och Installationsledare på Alfred Consulting.
Manfred Gustafsson och Niclas Lindner, Projekt- och Installationsledare på Alfred Consulting.

Alfred Consulting breddar tjänsteutbudet

Bolag Alfred Consulting, med konsultverksamhet inom bygg- och fastighetsbranschen, utökar nu sitt tjänsteerbjudande.
Publicerad den 14 November 2023

För att möta kunders behov har Alfred Consulting stärkt upp med kompetenser inom området installation och kan nu erbjuda sina kunder installationsledning och energieffektivisering i hela landet.
Manfred Gustafsson och Niclas Lindner har tillsammans en lång och gedigen erfarenhet och bredd inom installationer, vilket blir en viktig tillgång i den fortsatta utvecklingen av tjänsteområdet.
Alfred har målmedvetet och framgångsrikt satsat på att blanda kompetenser och erfarenheter från organisation- och affärsutveckling med kompetenser inom fastighetsutveckling och byggprojektledning, något som fortsatt kommer vara en viktig faktor i bolagets utveckling.
Idag utgör installationerna en allt större andel av den totala byggkostnaden. Den tekniska utvecklingen har gått snabbt framåt inom installationsområdet där systemen blivit mer tekniskt komplexa och avancerade. Genom att kombinera kompetenser och erfarenheter har nu Alfred möjligheten att sätta samman bästa möjliga team i varje enskilt projekt.
– Med kraftigt stigande energipriser och allt större omsorg om våra globala resurser har val av tekniska lösningar blivit en central fråga för våra kunder. De tekniska installationerna behöver också samordnas och för att möta våra kunders behov stärker Alfred Consulting sin kompetens inom området installation, säger Joakim Serrestam, affärsområdeschef, Alfred Consulting.
– För att driva installationstäta projekt och kvalitetssäkra genomförandet erbjuder vi våra kunder en huvudansvarig projektledare för alla installationer, en installationsledare som är med i hela projektet från projektering till färdigställande och överlämning. Våra konsulter besitter en bred allmänkunskap och erfarenhet av samordning och projektledning inom installationstäta projekt, vilket möjliggör att produktionen löper effektivt i alla led. Vi tror på och ser nyttan med denna typ av tjänst och kommer fortsätta på att utveckla den delen av vår verksamhet, fortsätter Joakim Serrestam.

Urval av arbetsuppgifter som Alfred Consulting utökar sitt tjänsteutbud med:

- Statusbesiktningar - Oberoende och förebyggande
- Projektledning installationstunga projekt - Ansvarig projektledare för alla typer av projekt och entreprenader åt såväl fastighetsägare som hyresgäster.
- Installationssamordning - Biträda projektledare och projekteringsledare med teknikkunskap genom hela projektet, initiera, leda och hålla arbets- och teknikmöten.
- Energiutredningar - Projektledning från inventering och utredning till genomförande av energisparåtgärder och uppföljning.
- Rådgivning - Analyser av tilltänkta entreprenadformer i förhållande till typ av projekt, marknad och omvärldsbedömning. "Vad är bäst för projektet?".
Anbudsutvärdering
- Statusbesiktningar av fastigheters samtliga installerade system.

Malin Kindstedt, som tillsammans med Joakim Serrestam grundade företaget, har sedan starten 2015 kontinuerligt expanderat och där fler rekryteringar är i sikte för de båda kontoren i Stockholm och Göteborg. Med de nya kollegorna som anslutit under hösten är man nu 30 anställda på ALFRED.
– Idag hjälper vi våra kunder i hela landet med projektledning och samordning inom VVS, kyla, styr och regler, elinstallation, skalskydd med mera. Vi kommer fortsätta att satsa på installationsområdet under kommande period och ytterligare rekryteringar pågår till båda våra kontor. Vi ser ett ökat intresse för energieffektivisering och hållbara lösningar inom installationsområdet vilket är glädjande då det ligger helt i linje med vår kompetens och våra styrkor. Att anställa människor med olika bakgrund och kompetenser, som tillsammans hittar rätt förutsättningar och lösningar för att skapa långsiktiga och mer hållbara projekt och investeringar för fastighetsägare, har varit mycket framgångsrikt, och något vi kommer fortsätta driva, säger Malin Kindstedt, vd på Alfred Consulting.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige