Image
Akademiska Hus säljer tomträtt i Stockholm.
Akademiska Hus säljer tomträtt i Stockholm. Bild: Bergslagsbild

Akademiska Hus säljer till Fortifikationsverket

Transaktioner Akademiska Hus har tecknat avtal med Fortifikationsverket om försäljning av tomträtten Norra Djurgården 1:46 i Stockholm.
Publicerad den 2 September 2024

Akademiska Hus säljer tomträtten Norra Djurgården 1:46 som är belägen i området Lilla Frescati i Stockholm. Fastigheten har en area på cirka 18 300 kvadratmeter och rymmer tre byggnader med en total uthyrningsbar yta om cirka 9 000 kvadratmeter. Stockholms universitet hyr en av byggnaderna, Wallenberglaboratoriet, om cirka 3 000 kvadratmeter. Övriga byggnader är tomställda.
– Fortifikationsverket är en etablerad aktör med ett intresse av att både förvalta fastigheten och utveckla den för framtida ändamål. Vi är nöjda med överenskommelsen och att kunna bistå Fortifikationsverket med ändamålsenliga lokaler. Det är också glädjande att vi, trots rådande marknadsläge, hittar affärsmöjligheter och optimerar vårt fastighetsbestånd, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Fortifikationsverket tillträder tomträtten den 2 september och tar över det befintliga hyreskontraktet med Stockholms universitet i oförändrad form.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige