Image
En flyghangar någonstans i Sverige.
En flyghangar någonstans i Sverige. Bild: Johan Danielsson/Fortifikationsverket

Afry tecknar ramavtal med Fortifikationsverket

Bolag Afry har tilldelats fyra ramavtal för Fortifikationsverket, vars investeringsbehov ökat i och med Sveriges nya försvarsinriktning och inträde i Nato. Afry bidrar på bred front som generalkonsult.
Publicerad den 19 September 2024

Fortifikationsverket är en central förvaltningsmyndighet som äger, utvecklar och förvaltar statens fastigheter för totalförsvaret över hela landet, bland annat regementsbyggnader, hamnar, flygplatser och försvarsanläggningar under jord. Som en stor markägare förvaltar de även omfattande naturvärden. Med det försämrade omvärldsläget ökar behovet av investeringar för att säkra Sveriges totalförsvar.

Ramavtalen som tilldelats Afry avser Fortifikationsverkets samtliga geografiska uppdelningar och omfattar en bred palett av tjänster inom såväl projekterings-, och utredningsuppdrag av ny-, till- och ombyggnader, såsom arkitektur, geoteknik, miljö, konstruktion, VA med mera. Huvuddelen av uppdragen kommer att vara generalkonsultuppdrag, där Afry tar ett helhetsansvar för projektering och de kompetenser och underkonsulter som krävs i projektet.

– Vi ser fram emot att samarbeta med en av landets största fastighetsägare. Fortifikationsverket spelar en avgörande roll i uppbyggnaden av Sveriges totalförsvar och vi är stolta över att bidra som generalkonsult med vår breda expertis, säger Mattias Andreassen, chef för Afrys fastighetserbjudande i Sverige.

Avtalen sträcker sig över ett år med möjlighet till förlängning kommande sex år.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige