Image
Akademiska Hus ska anpassa två befintliga byggnader i Kräftriket vid Brunnsviken på Norra Djurgården åt Folkuniversitetet.
Akademiska Hus ska anpassa två befintliga byggnader i Kräftriket vid Brunnsviken på Norra Djurgården åt Folkuniversitetet. Bild: Akademiska Hus

Akademiska Hus får ny investerande hyresgäst i Kräftriket

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus öppnar upp området Kräftriket i Stockholm för nya aktörer och planerar även för nya studentbostäder. Nu står det klart att Folkuniversitetet flyttar in och att Akademiska Hus satsar runt 70 miljoner kronor i två ombyggnationer för att möjliggöra etableringen.
Publicerad den 25 September 2024

Akademiska Hus investerar för att anpassa två befintliga byggnader i Kräftriket vid Brunnsviken på Norra Djurgården så att Folkuniversitetet från och med höstterminen 2025 ska kunna bedriva vuxenutbildning på området. Totalt rör det sig om en uthyrningsbar yta på cirka 3 500 kvadratmeter som ska genomgå en generell modernisering och uppgradering.

– Utvidgningen av verksamheten gör att vi kommer att kunna erbjuda kursverksamhet på ytterligare en plats i Stockholm. Den naturnära placeringen mellan tre stora universitet är perfekt för oss, som vilar på en vetenskaplig grund i allt vi gör, Olof Olsson, stiftelserektor vid Folkuniversitetet.

I samband med att Stockholms universitet flyttar delar av sin verksamhet till det nya campusområdet Albano öppnar möjligheten upp för Akademiska Hus att välkomna nya hyresgäster till Kräftriket. För att göra området levande under dygnets alla timmar driver Akademiska Hus även ett detaljplanearbete för att skapa cirka 300 nya studentbostäder.

– Det händer mycket spännande i Kräftriket, där vi vill bevara områdets befintliga kvalitéer samtidigt som vi varsamt utvecklar platsen som forsknings- och utbildningsmiljö. Folkuniversitetets långsiktiga etablering bidrar till den utvecklingen och vi hälsar dom varmt välkomna till Kräftriket, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige