Image
SLP förvärvar två fullt uthyrda logistikfastigheter med stor förädlingspotential.
SLP förvärvar två fullt uthyrda logistikfastigheter med stor förädlingspotential. Bild: SLP

SLP köper i Lidköping och Örebro

Transaktioner SLP har förvärvat och tillträtt två fullt uthyrda logistikfastigheter, i Örebro respektive Lidköping, med ett överenskommet fastighetsvärde om totalt 128,3 miljoner kronor. Hyresavtalen är så kallade triple net-avtal och omfattar bolag inom Frigoscandia-koncernen. Total årshyra uppgår till cirka 8,5 miljoner kronor vilket innebär en genomsnittlig hyresnivå på cirka 400 kronor per kvadratmeter. Säljare är Kilenkrysset.
Publicerad den 25 September 2024

Fastigheten i Lidköping, Taggsvampen 1, med en totalyta på 71 300 kvadratmeter, har en uthyrningsbar yta som uppgår till cirka 16 000 kvadratmeter varav cirka 11 000 kvadratmeter kylda och frysta ytor. Hyresavtalet löper till september 2029. Fastigheten i Örebro, Bleckslagaren 9, har en total yta om 22 300 kvadratmeter med en uthyrningsbar yta om cirka 4 700 kvadratmeter varav cirka 3 200 kvadratmeter kylda och frysta ytor. Hyresavtalet löper till februari 2033.
– Vi är mycket glada över att genomföra detta förvärv av två fullt uthyrda förädlingsbara logistikfastigheter. Båda fastigheterna har betydande förädlingspotential i form av byggrätter, låga genomsnittshyror och höga fastighetskostnader. Vi planerar att, i dialog med hyresgästerna och i enlighet med vårt kontinuerliga hållbarhetsarbete, förädla fastigheterna till att bli mer energieffektiva och miljöoptimerade, säger Tommy Åstrand, vd på SLP.

Fastigheterna förvärvas genom bolagsaffärer och säljare av fastigheterna är Kilenkrysset. Betalning sker med egna medel samt en delbetalning i form av aktier. Nyemission har gjorts av 1 000 000 B-aktier, till en kurs om 36,20 kronor per aktie motsvarande ett värde om 36,2 kvadratmeter. Emissionen genomförs med stöd av bemyndigande från SLP:s årsstämma 24 april 2024.

Angermann har varit säljarens rådgivare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige