Image

”Vår 400-årspresent till Göteborgs stad”

Göteborg 400+ Här, en bit ut i vattnet, ska det internationella handelsklustret Global Business Gate byggas. - Det här blir vår 400-årspresent till Göteborgs stad, säger Lennart Hedström, vd för Elof Hansson Fastigheter. På seminariet Göteborg 400+ presenteras projektet och framtidens Masthuggskajen, där 300 000 nya kvadratmeter planeras.
Publicerad den 10 Maj 2016
Lennart Hedström deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+. Bild: Elof Hansson
Lennart Hedström deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+. Agneta Kores deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+. Bild: Stena
Agneta Kores deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+. Per Osvalds deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+. Bild: Göteborgs stad
Per Osvalds deltar i punkten om Masthuggskajen på Göteborg 400+.

Masthuggskajen ska förvandlas från ett område som i dag domineras av biltrafik och parkeringsplatser till en modern blandstad med ett fantastiskt vattennära läge.
Bland annat ska en helt nya halvö anläggas.

- Halvön kommer att gå 90-100 meter ut från kajkanten här, säger Lennart Hedström och pekar ut mot båtskyttlarna går fram och tillbaka mellan Stenpiren och Lindholmen.
På den nya halvön ska bland annat Global Business Gate byggas – ett unikt projekt där framtidens handelskluster skapas med utgångspunkt i Göteborgs och Elof Hanssons historia.

- Verksamheten här ska präglas av internationell handel, internationella affärer. Samverkansidén påminner om tankarna bakom Lindholmen Science Park, även om vi är mer fokuserade på näringslivet, säger Lennart Hedström.

Tanken på Global Business Gate har funnits med sedan det anrika handelshuset Elof Hansson startade sitt fastighetsben 2012.

- Att vi gör det här är logiskt. Elof Hansson har en 120-årig handelshistoria och vi har funnits i det här området sedan 1950-talet. Vi presenterade tidigt den här idén för stadens politiker, och de har varit genomgående positiva.

Samhällsnyttan bakom projektet var en stor orsak till att Elof Hansson fick markanvisningen för projektet.

Global Business Gate ska bestå av två byggnader, 22 och 15 våningar höga. Bottenvåningen i huvudbyggnaden, med restaurang och olika slags service, blir tillgänglig för alla och plan två blir ett slags ”Open arena”, en plats för möten och nätverkande för hyresgästerna. Förutom kontor kommer det även att finnas ett antal företagslägenheter i Global Business Gate.

Arbetet med detaljplanen för hela Masthuggskajen pågår just nu och byggnadsnämnden förväntas i juni ta beslut om att ställa ut hela planen.

- Vår förhoppning är att börja bygga 2018 och att huvudbyggnaden ska invigas till jubiléet 2021, säger Lennart Hedström.

På seminariet Göteborg 400+ på Clarion Hotel Post den 31 maj kommer planerna för Masthuggskajen att presenteras. Per Osvalds från stadsbyggnadskontoret håller en inledande dragning som följs av ett panelsamtal med Osvalds, Lennart Hedström och Agneta Kores, vd för Stena Fastigheter Göteborg.

Du hittar mer information om eventet här och du anmäler dig här.

Fastighetssverige och Lokalnytt arrangerar seminariet. Elof Hansson Fastigheter är partner i eventet, vilket bland annat innebär att de har en monter på plats där de kommer att presentera Global Business Gate och sig själva mer ingående.

Övriga partners i eventet är Business Region Göteborg, Platzer, Jernhusen och Advokatfirman Lindahl.

Serneke är huvudsponsor för Göteborg 400+.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Elof Hansson Fastigheter är ett ungt fastighetsbolag i Göteborg, som bygger vidare på 120 års tradition av att se och ta vara på affärsmöjligheter. Vi investerar i, utvecklar, äger och förvaltar, i huvudsak kommersiella fastigheter samt investerar i nya projekt.

Ett av våra utvecklingsprojekt är Masthuggskajen i Göteborg där vi tillsammans med andra aktörer skapar vi en ny urban miljö med bostäder, kontor och Global Business Gate. Global Business Gate ska bli ett centrum för internationella affärer och stärka Göteborg som internationell handelsstad. Läs gärna mer om Gl...

Läs mer om Elof Hansson Fastigheter AB på Branschguiden

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige