Image
Torsplan.
Torsplan. Bild: NCC

Ytterligare ett huvudkontor till Torsplan

Uthyrning NCC hyr ut till Mekonomen som flyttar sitt Nordiska huvudkontor till Torsplan i Hagastaden i Stockholm. I och med uthyrningen återstår endast drygt tio procent kvar att hyra ut.
Publicerad den 28 Oktober 2013

Mekonomen beräknas flytta in den 1 april 2014.

- Vi ser fram emot att flytta till nya moderna lokaler utformade för oss. NCC har lyssnat på våra önskemål och omsatt våra behov till konkreta lösningar, säger Nils-Erik Brattlund, etableringschef, Mekonomen Group.

I april 2014 flyttar Mekonomen Nordic in i fastigheten Torsplan där man hyr cirka 1 355 kvadratmeter kontorsyta. Nu återstår endast 2 500 kvadratmeter kontorsyta samt 1 285 kvadratmeter handelsyta av totalt 30 000 kvadratmeter.

- Det är roligt att ytterligare ett företag med starkt varumärke väljer Torsplan för sitt huvudkontor och att vi samtidigt upplever en fortsatt stor efterfrågan för de kvarvarande ytorna, säger Olle Forsberg regionchef, NCC Property Development.

Torsplan såldes tidigare i år till KLP Fastigheter som tillträder fastigheten i slutet av fjärde kvartalet 2013. Axfood (huvudkontor), Structor, Inspektionen för vård och omsorg (huvudkontor), Max Hamburgerrestaurang, Systembolaget och Hemköp är några av de företag som valt att etablera sig i Torsplan.

Hagastaden, som ligger mellan Norra Stationsgatan och Karolinska Sjukhuset, utvecklas till en av Stockholms helt nya stadsdelar med världsledande forskning och avancerad vård, med en blandning av kontor, bostäder, parkområden och handel.

NCC utvecklar Torsplan för att miljöcertifieras i nivå Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

Fastigheten blir även en Green Building. Lokalerna ingår i konceptet ”Future Office by NCC”, som är ett nordiskt koncept med målet att skapa en attraktiv och hållbar arbetsplats för kunden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige