Image

Ytterligare en stadsdel i Malmö Breeamcertifieras

Energi/miljö Peab har beslutat att miljöcertifiera stadsdelen Varvsstaden enligt Breeam Communities.
Publicerad den 6 September 2011

Sedan tidigare har Diligentia beslutat att certifiera Masthusen i Malmö enligt Breeam Communities.

Varvsstaden är Kockums tidigare industriområde som nu förvandlas till en helt ny stadsdel på citysidan av Västra Hamnen i Malmö.

Arbetet med att förverkliga visionen om Varvsstaden har bara börjat. Under de närmaste åren utvecklar Peab tillsammans med Malmö stad det tidigare industriområdet kring Kockums Verkstäder. Ambitionen har hela tiden varit att sätta miljö och hållbarhet i fokus. Med Peabs beslut att miljöcertifiera stadsdelen skapas tydliga mål.

Certifieringen görs enligt Breeam Communities, som omfattar social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet och bedömer åtta områden som exempelvis klimat och energi, samhällsplanering och biologisk mångfald.

- För de som ska flytta in i Varvsstaden betyder det att vi kan erbjuda boendemiljö och arbetsplatser som uppfyller högt ställda miljökrav. Här skapas spännande kontraster mellan gammalt och nytt, folkliv och verksamheter, säger Karin Månsson, Peabs projektledare för Varvsstaden.

Tillsammans med Malmö stad och certifieringsorganet Breeam tar Peab nu fram en manual som ska användas i det fortsatta arbetet. Peabs målsättning är att vara en föregångare inom hållbart samhällsbyggande och har beslutat miljöcertifiera alla nya projekt inom bostäder och kommersiella fastigheter.

- Peab får genom arbetet med Varvsstaden kunskaper som kan tillämpas i kommande stadsutvecklingsprojekt, säger Peabs miljöchef Kristina Gabrielii.

Peab är också en av 22 samhällsaktörer som nu börjat skapa ett gemensamt sätt att arbeta kring hållbara stadsdelar. I går inleddes en seminarieserie om hållbar stadsutveckling i Umeå. Den fortsätter sedan med seminarier i Stockholm, Norrköping, Göteborg och Malmö. Som en av programpunkterna berättar Peab mer om certifieringen av Varvsstaden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige