Image

WSP förvärvar PRD konsult

Bolag WSP förvärvar PRD konsult, ett snabbväxande teknikkonsultföretag inom energibranschen. Förvärvet är ett steg i WSPs tillväxtstrategi.
Publicerad den 3 Mars 2016

PRD konsult AB är ett teknikföretag inom energibranschen som levererar konsulttjänster inom flera teknikområden, så som energieffektivisering, konstruktion, beräkning samt provning och driftsättning av energianläggningar.

– Förvärvet ligger väl i linje med WSPs vision och tillväxtstrategi och vi är mycket nöjda att få välkomna PRD konsult till oss. Energibranschen har många spännande utmaningar framför sig och ett tydligt utvecklat affärsområde för PRD konsult är att hantera den svenska kärnkraftsindustrins avveckling. Ett område fokuserat ur ett hållbarhetsperspektiv där vi vill vara en aktiv deltagare i att göra det arbetet så effektivt och professionellt som möjligt, säger WSPs vd Magnus Meyer.

– På PRD konsult har vi höga kvalitetsmål och jobbar ständigt med att utveckla verksamheten. Genom att bli en del av WSP får vi internationell och organisatorisk styrka. För våra medarbetare innebär det nya möjligheter för vidareutveckling, säger Oskar Hovlund, vd för PRD konsult.

PRD konsults verksamhet kommer att integreras i WSP Sverige under våren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige