Image

Willhem fokuserar på den befintliga portföljen

Bolag Willhems vd Mikael Granath skriver i halvårsrapporten att bolaget kontinuerligt erbjuds såväl kommunala som privata förvärvsmöjligheter, men att huvudfokuset 2013 ligger på utveckling av organisationen och den befintliga portföljen.
Publicerad den 20 September 2013
Mikael Granath. Bild: Willhem
Mikael Granath.

Trenden att kommunala bostadsbolag bjuder ut fastigheter till försäljning fortsätter, konstaterar Mikael Granath i vd-ordet.

Under årets första halvår uppgick Willhems intäkter till 594 miljoner kronor (406), främst beroende på tillväxt i fastighetsbeståndet.

Marknadsvärdet på Willhems fastigheter uppgår nu till 13,0 miljarder kronor. Den sista juni 2012 var värdet 8,1 miljarder kronor.

Driftnettot uppgick till 300 miljoner kronor (193), en ökning med 55 procent. I jämförbart bestånd uppgick det till 199 miljoner kronor, vilket är tre procent högre än motsvarande period 2012.

- Efterfrågan på boende är fortsatt stark på alla delmarknader där vi verkar. På alla marknader utom Halmstad pågår uppgradering av lägenheter i varierande omfattning. Vårt uppgraderingskoncept, som går under namnet Willhemlyftet, innebär att vi renoverar lägenheter till nyskick när de sägs upp. Parallellt med detta pågår även andra utvecklingsprojekt i fastigheterna, skriver Mikael Granath.

Willhem ägs av Första AP-fonden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige