Image

Wilhelmsen samlokaliserar på Lindholmen

Uthyrning Älvstranden Utveckling har tecknat ett hyresavtal med Wilhelmsen som nu samlar två verksamheter i Göteborg. Flytten går från Åbro till fastigheten Citadellet på Lindholmen.
Publicerad den 14 Oktober 2011
Wilhelmsen flyttar in i Citadellet. Bild: Älvstranden Utveckling. Bild: Älvstranden Utveckling
Wilhelmsen flyttar in i Citadellet. Bild: Älvstranden Utveckling.

Wilhelmsen Technical Solutions utvecklar och levererar produkter och system till den internationella marina marknaden.

Wilhelmsen är redan idag hyresgäster i en Älvstranden Utveckling-lokal på Lindholmen och har nu beslutat att samla hela företaget, därför flyttar nu även verksamheten i Åbro.

- Vi samlar nu våra två verksamheter i Göteborg och fortsätter att utvecklas tillsammans med andra företag i området. Vi ser stora möjligheter i att sitta i en kreativ och marin miljö, säger Thomas Roos, Vice President, Wilhelmsen Technical Solutions.

- Vi tycker det är extra roligt när vi kan hjälpa våra befintliga hyresgäster att expandera in i nyrenoverade kontorslokaler. Det är här vi kan visa en av våra styrkor som hyresvärd, då vi äger många fastigheter på Lindholmen. Det innebär att när vår hyresgäst har behov att utöka sin verksamhet kan vi i de allra flesta fall hjälpa till med detta, utan att hyresgästen måste ta hänsyn till gamla hyrestider, säger Hans Kallin, uthyrare Älvstranden Utveckling.

Planeringen av flytten har börjat och 1 januari beräknas ett sjuttiotal anställda ha flyttat från verksamheten i Åbro till en lokal på 1 618 kvadratmeter i byggnaden Citadellet på Lindholmen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige