Image
Pilbågen 6 är en av fastigheterna Wihlborgs köper i norra Helsingborg.
Pilbågen 6 är en av fastigheterna Wihlborgs köper i norra Helsingborg. Bild: Wihlborgs

Wihlborgs köper dubbelt i Helsingborg av Oscar Properties

Transaktioner Wihlborgs har förvärvat fastigheterna Pilbågen 6 på Berga och Snårskogen 1 på Väla Norra i Helsingborg omfattande totalt 25 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Fastigheterna är belägna i Wihlborgs kluster i de två eftertraktade företagsområdena.
Publicerad den 4 Juli 2022

Pilbågen 6 är belägen på Berga längs med Garnisonsgatan och med exponering mot Ängelholmsleden. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 16 400 kvadratmeter fördelat på 4 500 kvadratmeter kontor, 9 400 kvadratmeter butik och 2 500 kvadratmeter lager. I fastigheten finns i dag cirka 25 hyresgäster.

Snårskogen 1 ligger intill Wihlborgs befintliga fastighet Snårskogen 4 på Väla Norra. Den uthyrningsbara arean uppgår till 8 600 kvadratmeter fördelat på 2 500 kvadratmeter kontor, 4 900 kvadratmeter butik och 1 200 kvadratmeter lager och är uthyrda till cirka 15 hyresgäster.

Det underliggande fastighetsvärdet är 333 miljoner kronor och förvärven görs i form av bolagsaffärer. Det totala hyresvärdet uppgår till cirka 29 miljoner kronor och uthyrningsgraden är cirka 85 procent. Säljare är Oscar Properties Holding AB (publ).
– Med förvärven stärker vi våra befintliga kluster av fastigheter på Berga och Väla, två delområden med stor efterfrågan och goda möjligheter tack vare det strategiska läget. Efterfrågan möter vi även genom två pågående nyproduktionsprojekt – en kontors- och lagerbyggnad för Doka på Snårskogen 5 på Väla Norra och Berga Flexhus på Huggjärnet 13, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.
– Genom denna avyttring agerar vi i linje med vår strategi. Vi avyttrar inom ett segment som inte ingår i våra prioriterade segment till ett högre pris än det vi köpte för och frigör på så sätt kapital till nya förvärv till högre avkastning och som kompletterar vår portfölj och kan hjälpa oss att växa för att nå våra mål, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Så sätts rätt team med unikt rekryteringsarbete

Presenteras av Fastighetsägarna Service

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Skåneporten växer in i Halland

Transaktioner Skåneporten fortsätter sin expansion i södra Sverige och tar genom sitt senaste förvärv steget in i Halland. Vd:n Andreas Meyer berättar för Fastighetssverige om nya förvärvet, utvecklingsplaner och om att bryta ny mark i Sydsverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige