Image

Wallenstamfastighet blir bostadsrättsförening

TRANSAKTIONER Wallenstam säljer bostadsfastigheten Stockholm Harven 53, belägen på Bjurholmsgatan 13/Gotlandsgatan 60 på Södermalm i Stockholm. Köpare är en nybildad bostadsrättsförening och fastighetsvärdet 66,75 miljoner kronor, vilket överstiger Wallenstams värdering med drygt 20 procent
Publicerad den 18 Augusti 2008

Fastigheten omfattar 2 396 kvadratmeter, varav 2 084 kvadratmeter utgörs av bostadsyta.

– Intresset från våra hyresgäster att ombilda våra fastigheter till bostadsrätt är fortfarande stort och behovet av nya lägenheter på de orter där Wallenstam finns är omfattande. Vi satsar nu offensivt på nyproduktion av bostäder och har som målsättning att bygga 2 500 nya lägenheter till och med 2012, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

Försäljningen sker via juridisk person. Fastigheten tillträddes av bostadsrättsföreningen den 15 augusti 2008.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige