Image

Wåhlin ger Skanska uppdrag värt 140 miljoner

BYGG Märsta kommer att få 145 nya hyreslägenheter längs Södergatan Syd. Därmed binds området mellan Centralstationen och Märstas centrum ihop. För Skanska som ska bygga uppgår kontraktet till cirka 140 miljoner kronor och kund är Wåhlin Fastigheter.
Publicerad den 24 Juni 2009

Sex vinkelhus, totalt 145 lägenheter och lokaler för mindre butiker, kommer att växa fram längs den nya stadsgatan. Husen blir 4-5 våningar höga och de vanliga nycklarna ersätts med ett passersystem till entrédörrarna, för ökad säkerhet. Lägenheterna kommer att värmas upp med bergvärme och varje lägenhet får individuell mätning för el, kall- och varmvatten, vilket har visat sig minska energiförbrukningen.

- Fler och fler vill spara på både pengar och miljön, individuell mätning är ett bra sätt att hålla koll på den egna förbrukningen, säger Marcus Andersson, distriktschef Skanska Sverige.

De flesta lägenheterna är ettor och tvåor, men även treor och fyror kommer att byggas. Byggstarten sker i september och första inflyttning sker under hösten 2010. Hela området kommer att vara klart till juni 2011.

- Vi har en stor efterfrågan på mindre lägenheter med hiss. Vi är övertygade om att Södergatan Syd med sin närhet till både centrum och kommunikationer kommer att bli ett väldigt uppskattat område, säger Jörgen Engström, Wåhlin Fastigheter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige