Image
Saltängen äger Icas logistikdistributionscentra i Västerås.
Saltängen äger Icas logistikdistributionscentra i Västerås. Bild: Saltängen Property Invest

Vinstvarning från enfastighetsbolag – skriver ner med 25 procent

Bolag Saltängen Property Invest meddelade i höstas att bolaget skulle försöka sälja sin enda fastighet. Men buden har varit mycket lägre än väntat och bolaget bedömer att ett nedskrivningsbehov med cirka 25 procent av fastighetsvärdet föreligger.
Publicerad den 7 Februari 2020

Saltängen Property Invest AB har undersökt marknaden för en eventuell avyttring av fastigheten Saltängen 1 i Västerås, eller av det fastighetsägande dotterbolaget Saltängen Property Västerås AB. Inkomna indikativa bud visar på att marknaden värderar det underliggande fastighetsvärdet till cirka 1 100 miljoner kronor, vilket underskrider den senast gjorda oberoende fastighetsvärderingen, som ligger på 1 460 miljoner kronor.
Med anledning av detta bedömer bolaget att ett nedskrivningsbehov om cirka 25 procent kommer att föreligga på fastigheten. Nedskrivningen kommer i så fall att belasta koncernens helårsresultat för 2019.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY