Image

Vinnare av bästa årsredovisning utsedd

TÄVLING Hyresgästföreningen prisar Bostads AB Poseidon och Falkenbergs Bostads AB för 2008 års bästa årsredovisningar bland de kommunala bostadsbolagen.
Publicerad den 16 December 2009

Hyresgästföreningen delar sedan 2007 ut ett vandringspris för bästa årsredovisning bland kommunala bostadsbolag. Poseidon är årets vinnare i gruppen större bostadsbolag och Falkenberg är vinnare i gruppen mindre bostadsbolag.

Motivering till Bostads AB Poseidons utmärkelse:
"Företagets årsredovisning är utomordentligt informativ och välstrukturerad. Innehållsförteckningen hjälper läsaren att hitta rätt i den digra informationen. Årsredovisningen har ett estetiskt tilltalande grafisk layout och synnerligen god redovisning av mjuka värden såsom ägardirektiv, hyresgästnöjdhet, organisation, medarbetare och miljöredovisning. Redovisningsinformation och nyckeltal presenteras lättillgängligt och är såväl relevant som intressant och andas framtidstro."

Motivering till Falkenbergs Bostads AB:s utmärkelse:
"Trots att företaget är jämförelsevis litet förmår man presentera en utmärkt fyllig, läsvärd och grafiskt tilltalande årsredovisning, som överträffar vad betydligt större företag presterar. Med årsredovisningen har företaget skapat ett verktyg för att synliggöra och beskriva hur verksamhet och ekonomi kan mätas, jämföras och ständigt utvecklas. Exempelvis anger företaget genomsnittlig räntekostnad för 2008 och genomsnittlig ränta per 2008-12-31."

Karin Larsson på Hyresgästföreningen är ansvarig för tävlingen.
- Det ligger i det allmännas intresse att företagens årsredovisningar är så informativa och "läsvärda" som möjligt. Bostadsbolagens verksamhet har stor påverkan i kommuner och samhället i stort. Det är därför glädjande att kunna presentera två så utomordentliga årsredovisningar, säger hon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige