Image

Victoria Park snart uppe i 10 000 kronor per kvadrat

Bolag Victoria Park fortsätter att öka värdet på sina fastigheter. I Q3-rapporten är värdet nu uppe i 9 827 kronor per kvadratmeter (8 530).
Publicerad den 22 Oktober 2015
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

- Vi har även under det tredje kvartalet haft en hög investeringstakt i befintligt bestånd. Det resulterar i högre teknisk standard i våra fastigheter och leder till högre intäkter, vilket medför en positiv värdeförändring för kvartalet. Kvartalets värdering av hela beståndet har gjorts av extern part och gav ett genomsnittligt marknadsvärde i vår portfölj om 9827 kr/kvm, vilket är en ökning med närmare 5,0 procent under kvartalet. Restvärdet har beräknats med ett direktavkastningskrav på 5,0 procent, vilket är 0,2 procentenheter lägre än vår interna värdering vid halvårsskiftet och påvisar fortsatt starkt marknadsklimat, skriver Peter Strand i vd-ordet.

Intäkterna uppgick till 168 miljoner kronor (84), driftsnettot till 94 miljoner kronor (43) och resultatet efter skatt uppgick till 185 (85) miljoner kronor.

Marknadsvärdet på beståndet uppgick till 6 957 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige