Image

Victoria Park: Investeringar leder till ökade värden

Bolag Victoria Park fortsätter investera i det befintliga beståndet, vilket leder till positiva värdeförändringar. Under Q2 ökade marknadsvärdet till 9 376 kronor per kvadratmeter, en ökning med 1,9 procent under kvartalet.
Publicerad den 10 Juli 2015
Peter Strand. Bild: Victoria Park
Peter Strand.

Restvärdet har beräknats med ett direktavkastningskrav på 5,2 procent, vilket är oförändrat mot senaste värderingen.

Intäkterna uppgick under kvartalet till 167 (74) miljoner kronor och för helåret till 285 (129) miljoner kronor.

Driftsnettot uppgick till 92 (36) miljoner kronor och för halvåret till 142 (52) miljoner kronor.

Resultat efter skatt uppgick till 138 (205) miljoner kronor och för halvåret till 780 miljoner kronor (205).

- Med genomförd refinansiering per den 30 juni och en fortsatt ökad intjäningsförmåga ser jag med stor tillförsikt an mot fortsättningen av året. Vid periodens slut hade vi en kassa om cirka 700 miljoner kronor samt en outnyttjad checkkredit om ytterligare 90 miljoner kronor. Medel som ska användas för ökat aktieägarvärde i form av nya värdehöjande uppgraderingar i våra fastigheter, till nya förvärv eller en kombination av de båda, säger Peter Strand, vd för Victoria Park AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 39 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna i Västerås

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Västerås, som med sina 156 838 invånare är landets sjunde största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige