Image

Victoria Park-inspirerat bostadsområde planeras

PROJEKT Elisefarm Golf Club i Hörby i Skåne satsar nu på bostäder. Upp till 60 villor planeras intill golfbanan. Tankegångarna för området påminner om Victoria Park i Malmö när det gäller servicekonceptet.
Publicerad den 9 Mars 2009

Planerna håller nu på att förverkligas och Hörby Kommun håller på att ta fram en detaljplan som bör vara klar inom kort. Förhandlingar pågår med ett antal hustillverkare och arkitekter. Husen ska utformas så att de passar in i omgivningen och det är Herrgården som får stå som modell för de planerade husen. Ett par olika versioner av hus med olika storlekar håller på att tas fram, gemensamt för dem är att det kommer vara ljusa putsade stenhus.

Det tilltänkta bostadsområdet har en fin utsikt över golfbanan och Ringsjön och husen skall placeras i grupper utefter golfhålen.

Husköparna kommer att få en golfbil till varje hus och aktier med spelrätt i golfbanan med på köpet.

Tankegångarna för området påminner om Victoria Park i Malmö när det gäller servicekonceptet. Det kommer att finnas möjlighet för husköparna att köpa till service såsom gräsklippning, städning och fönsterputsning vilket gör boendeformen attraktiv för många - unga som gamla.

Servicekonceptet kommer att byggas ut allt eftersom husen byggs och det finns redan nu planer på ett mindre gym med spa, pool finns redan vid Herrgården.
De första husen bör kunna stå färdiga våren 2010 och utbyggnaden kommer att ske i etapper.

Elisefarm Golf Club har blivit utnämnd till en av Europas 10 bästa nya golfbanor av en amerikansk golftidning och med den fina utmärkelsen har basen lagts för den fortsatta satsningen på anläggningen.

- Vi har mött ett stort intresse från svenskar och danskar att bo nära golfbanan, säger Lars Ingesson, som tillsammans med sin fru Ingrid Linné äger golfanläggningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige