Image
Verdion tar in nytt kapital till sin VELF 2-fond.
Verdion tar in nytt kapital till sin VELF 2-fond. Bild: Marcel Kusch

Verdion tredubblar storleken på sin VELF 2-fond

Bolag Verdion tredubblar storleken på VELF 2 med en investeringsrunda på 150 miljoner euro.
Publicerad den 2 Oktober 2024

Verdion meddelar att de har stängt ytterligare en investeringsrunda för sin opportunistiska fond Verdion European Logistics Fund 2 (VELF 2). Därmed tredubblas storleken på fonden.

CBRE Investment Management har, genom avdelningen för indirekta fastighetsinvesteringar, åtagit sig att investera ytterligare 150 miljoner euro, motsvarande cirka 1,8 miljarder kronor. Detta bygger vidare på den initiala kapitalanskaffningen om 75 miljoner euro, som uteslutande kom från investerare i VELF 1, Verdions första fond i fondserien VELF vilken lanserades år 2020.

VELF 2 fokuserar på opportunistiska tillgångar med strategin att förvärva och ompositionera eftersatta och bristfälligt förvaltade logistikfastigheter i strategiska lägen i norra Europa med hjälp av Verdions erfarna tekniska team. Fonden har redan förvärvat och färdigställt sitt första projekt – ett DGNB Gold-certifierat distributionscenter till ett värde av 33,5 miljoner euro i Horsens, Danmark. Distributionscentret är uthyrt till det danska damklädesmärket Zizzi.

Verdions första fond, VELF 1, stängdes under 2020 efter att ha rest kapital om 158 miljoner EUR. Fonden är fullinvesterad och kapitalet har med skulder inräknat investerat i förvärv och utvecklingsmöjligheter om 310 miljoner EUR fördelat över elva logistikfastigheter i Tyskland, Nederländerna, Danmark och Tjeckien. En UPS-anläggning nära Prags flygplats har redan sålts, och två fastigheter i Tyskland och Nederländerna är ute på marknaden då affärsplanerna för dessa är genomförda.
– Detta är ett viktigt steg för fonden och signalerar fortsatt förtroende för vår strategi trots utmanande förhållanden för kapitalanskaffning. Vi är inställda på att genomföra affärer utifrån en betydande pipeline av attraktiva förvärvsmöjligheter och dra nytta av Verdions djupa branschexpertis, fokus på teknisk innovation och vertikalt integrerade team för att leverera fler högkvalitativa logistikfastigheter med utmärkta ESG-egenskaper, säger Simon Walter, Executive Director - Investment Management, på Verdion.

Kapitalanskaffningen för VELF 2 fortsätter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Senast från Fastighetssverige Plus

Detaljhandeln svagt uppåt: "Överlag känns det positivt"

Handel Detaljhandeln visar en svag ökning under augusti månad jämfört med juli. Fastighetssverige har kollat med aktörer inom handel, både fysisk och digital, för att se om detta är något de märkt av – samt vilka trender de ser inom detaljhandeln.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige