Image

Ventilation i topp när det gäller renoveringsbehov av tekniska investeringar

Energi/miljö Privata och kommunala bostadsbolag har som målsättning att minska sin energianvändning med i genomsnitt tio procent under den närmaste femårsperioden. Högst renoveringsbehov finns inom ventilation.
Publicerad den 2 Januari 2018

Detta enligt en kartläggning från Industrifakta.

För att klara tioprocentsmålet krävs ett brett spektrum av åtgärder, som berör både tekniska installationer och förbättring av husets skalskydd och isolering. Det handlar inte bara om att ersätta gammal teknik med ny utan också om injustering av befintliga installationer. En hel del behöver emellertid bytas ut och högst upp på listan när det gäller behov av uppgradering av gammal utrustning hamnar ventilationsanläggningar.

I Industrifaktas undersökning ingår större privata bostads- och fastighetsföretag samt kommunala bostadsbolag.

- Vi noterar att många av de intervjuade fastighetsägarna menar att en ökad digitalisering, värmeåtervinning och användning av solpaneler kommer bidra till en minskad driftkostnad framöver, säger Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige