Image

Veidekke fusionerar - vd:n lämnar bolaget

BOLAG Veidekke Fastighetsutveckling kommer att fusioneras in i Veidekke Bostad AB från den 1 juli. Veidekke Fastighetsutvecklings vd Håkan Bergquist lämnar då bolaget.
Publicerad den 19 April 2010

Veidekke Fastighetsutveckling är sedan 2008 verksamt med fastighetsutveckling i Sveriges storstadsområden och har nyligen slutit ett antal större överenskommelser, bland annat med KF fastigheter i Högdalen i Stockholm och med Sundbybergs stad i Marabouparken.

- Jag ser fram emot att få in ny kompetens till Veidekke Bostad. Det betyder att våra möjligheter som projektutvecklare blir ännu större eftersom vi tillförs ny kunskap, samtidigt som vårt erbjudande på marknaden blir starkare. Fastighetsutveckling blir allt viktigare även i bostadsprojekt och ambitionen att dela risk stämmer väl överens med den inriktning som Veidekke Bostad har, säger Per-Martin Eriksson, vd för Veidekke Bostad AB.

- Sedan starten har ambitionen varit att befästa en ny syn på fastighetsutveckling med erbjudande om delägarskap i kombination med kompetens inom projektutveckling och det arbetet kommer att fortsätta även efter fusionen, säger Eriksson.

Fusionen genomförs den 1 juli 2010 och innebär att den organisation och de projekt som Veidekke Fastighetsutveckling i dag arbetar med övertas av Veidekke Bostad AB. Efter fusionen kommer Veidekke Fastighetsutvecklings vd Håkan Bergquist övergå i egen verksamhet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige