Image

Veidekke bygger ungdomslägenheter i Kungsbacka

Bygg/Arkitektur Veidekke bygger sitt tredje kvarter i Kolla Parkstad, Kungsbacka. BRF Bryggan består av 43 lägenheter.
Publicerad den 30 September 2015
Veidekke bygger i Kolla Parkstad i Kungsbacka. Bild: Liljewall
Veidekke bygger i Kolla Parkstad i Kungsbacka.

De senaste tre åren har det bara byggts och planerats för drygt 30 smålägenheter under 50 kvadratmeter i Kungsbacka innerstad. Veidekke har byggt ungefär hälften av dem. Och intresset för smålägenheter är stort. Aldrig tidigare har Veidekke fått in så många intresseanmälningar i Kungsbacka redan innan säljstart, som till BRF Bryggan i Kolla Parkstad.

- Vi har märkt en ökad efterfrågan på små lägenheter bland ungdomar som vill komma in på Kungsbackas bostadsmarknad. Därför har vi planerat in prisvärda smålägenheter när vi bygger etapp tre i Kolla Parkstad. Kvarteret ska gå att växa i – här ska man kunna byta till större lägenhet när behoven ändras och så småningom kanske även till ett av parhusen i kvarteret, säger Hans Östling, projektledare på Veidekke Bostad.

Av de 43 lägenheterna är 15 ettor, 13 tvåor, 3 treor och 4 fyror. Dessutom åtta parhus.
Samtliga lägenheter är miljömärkta med Svanen. Liljewall står för arkitekturen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige