Image

Veidekke bygger om på Sahlgrenska sjukhuset

BYGG Veidekke har fått i uppdrag av Västfastigheter, Västra Götalandsregionens fastighetsbolag, att bygga om det så kallade låghuset på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Uppdraget är värt cirka 145 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Oktober 2009

Lokalerna som skall byggas om omfattar cirka 17 000 kvadratmeter och är idag omoderna och hårt slitna, men kommer efter renoveringen bli mer ändamålsenliga och anpassade för modern sjukvårds-verksamhet, utbildning och forskning.

- Detta är ett spännande och intressant projekt som passar vår organisation. Dessutom är det alltid roligt att få vara med och utveckla fastigheter som bidrar till att förbättra samhällsnyttan, säger arbetschef Mattias Bylerius.

Projektet är uppdelat i flera etapper och sträcker sig från programarbete till projektering av bygghandlingar. Markarbeten och etablering har redan startat och uppdraget beräknas vara klart i sin helhet sommaren 2012. Uppdraget är en generalentreprenad till ett värde av cirka 145 miljoner kronor.

- Vi etablerar i princip omgående och fortsätter med planerings- och inköpsarbete under hösten, för att sedan starta med invändiga rivningsarbeten i januari, säger platschef Fredrik Idbäck.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige