Image

Vectura på väg till Hagastaden

Bygg/Arkitektur Stockholms stad föreslår markanvisning till Vectura Fastigheter som avser kvarter Forskaren beläget i centrala Hagastaden, Stockholm. Markanvisningen ger Vectura möjligheten att uppföra en byggnad som bidrar till ett forsknings- och innovationskluster i världsklass, samt en plats där stockholmarnas kunskapsutbyten är i fokus.
Publicerad den 13 Augusti 2018
Bilden avser en del av stadsutvecklingsområdet i Hagastaden, Stockholm. Inringad yta avser kv Forskaren. Bild: Stockholms stad
Bilden avser en del av stadsutvecklingsområdet i Hagastaden, Stockholm. Inringad yta avser kv Forskaren.

Markanvisningen avser cirka 25 000 kvadratmeter BTA avsett för kontor och ytor för allmänheten. Vecturas ambition är att utveckla en signaturbyggnad med anknytning till Life Science. Det är en plats där Vectura vill vara med och skapa en destination som bjuder in till kreativt utbyte mellan människor från olika utvecklingsintensiva företag, institutioner och verksamheter.

– Vi är otroligt glada och stolta över att Stockholms stad föreslår markanvisningen till oss och att få vara med och bidra till utvecklingen av Hagastaden genom att etablera en byggnad med anknytning till Life Science i enlighet med Stockholms stads vision, säger Susanne Ekblom, VD Vectura Fastigheter.

– Vi tror att byggnaden och dess innehåll kommer bidra till att skapa en attraktiv och levande plats i Hagastaden. Konceptet följer inriktningen av Hagastaden som en vetenskapsstad med fokus på hälsa. Vi är därför mycket glada över att kunna gå fram med denna markanvisning tillsammans med Vectura Fastigheter AB, säger Stefan Hansson, biträdande finansborgarråd (S).

Byggstart för kvarter Forskaren beräknas ske under 2022 och stå färdigt 2024 i samband med att den nya tunnelbanelinjenstår klar. Markanvisningsavtalet mellan staden och Vectura planeras beslutas i exploateringsnämnden den 23 augusti.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige