Image

Vasallen säljer för 123 miljoner

TRANSAKTIONER Vasallen säljer en fastighet i Uppsala och två i Skövde, för sammanlagt 123 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Juni 2010

Fastigheterna (Kvarngärdet 7:2 i Uppsala och fastigheterna Granen 8 och Kasernen 1 i Skövde) motsvarar 169 lägenheter om totalt cirka 8 800 kvadratmeter. De är i dag blockuthyrda till försvaret. Försäljningarna är ett steg i avyttringen av en betydande del av Vasallens färdigutvecklade förvaltningsfastigheter som inleddes tidigare i vår.

Köpare är Stiftelsen MHS Bostäder i Uppsala och Lorenzon Väst AB i Skövde. Tillträde sker per 1 juli 2010.

- Intresset för denna bostadsportfölj har varit stort och flera aktörer har varit intresserade. Vi har stort förtroende för de nya ägarna och räknar med att fastigheterna kommer att stå under fortsatt god förvaltning. Den lyckade försäljningen synliggör intresset för våra fastigheter, som i sin tur borgar för en framgångsrik avyttring av våra färdigutvecklade förvaltningsfastigheter, säger Håkan Steinbüchel, vd i Vasallen.

Leimdörfer har varit säljarens rådgivare i affärerna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige