Image
Vasakronan utser Johnny Engman till ny CFO.
Vasakronan utser Johnny Engman till ny CFO. Bild: Vasakronan

Vasakronan utser Johnny Engman till ny CFO

Bolag Johnny Engman har utsetts till ny CFO, Chief Financial Officer, med ansvar för Vasakronans finans och ekonomifrågor. Han tillträder sin nya tjänst den 1 februari 2024 och ingår då i Vasakronans ledningsgrupp. Han efterträder Christer Nerlich som under våren meddelade att han har för avsikt att gå i pension.
Publicerad den 18 Augusti 2023

Johnny Engman är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och kommer närmast från en tjänst som CFO på Byggfakta Group. Han har lång och gedigen erfarenhet från ledande roller inom ekonomi och finans. Bland annat som director vid Nordic Capital och som ansvarig för affärsutveckling vid Cloetta AB där han även ingick i koncernledningen.

– Intresset för rollen har varit stort och vi har träffat flera intressanta kandidater i processen. Johnny har bland annat ett starkt affärsfokus med bred erfarenhet från ledande roller i olika branscher. Det är en egenskap och erfarenheter som jag värdesätter och som kommer att bidra på ett bra sätt till bolagets fortsatta utveckling och framgång, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Christer Nerlich står till Vasakronans förfogande till den 1 april.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige