Image

Valad och Goldman Sachs storköper i Finland

Transaktioner Valad Europe och Goldman Sachs har tillsammans förvärvat den så kallade Omegaportföljen innehållande 22 fastigheter – 109 000 kvadratmeter – i Finland.
Publicerad den 12 Januari 2017

Valad kommer att ansvara för förvaltningen av portföljen.

Omegaportföljen innehåller 109,000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat över 13 kontorsfastigheter, fem industrifastigheter och fyra fastigheter med ytor huvudsakligen för handelsändamål. Mer än 80 procent av portföljens värde är koncentrerat till Helsingforsregionen, vilken innefattar stadskommunerna Helsingfors, Esbo och Vanda.

Den mest framträdande byggnaden är Kaisaniemenkatu 13, en välbelägen, moderniserad historisk byggnad i Helsingfors CBD, som är uthyrd till bland andra Nordic Investment Bank.

Sammantaget är fastigheterna i portföljen uthyrda till mer än 200 hyresgäster, inkluderandes Mehiläinen, S-Group, St1, Cisco och Lähi Tapiola.

Valad Europe, är en del av den globala fond- och fastighetsförvaltaren Cromwell Property Group.

Tomas Beck, Nordenchef på Valad, kommenterar:
- Med en mix av högkvalitativa kontorsbyggnader såsom Kaisaniemenkatu 13 och Stella Terra, en del av Stella Business Park i Leppävaara, och fastigheter med potential för värdeskapande åtgärder, så erbjuder Omegaportföljen en möjlighet för oss att dra nytta av vår lokala närvaro i syfte att skapa värde genom en blandning av olika strategier. Dessa inkluderar bland annat uthyrning, ändrad användning till mark för bostäder samt att skapa delportföljer med institutionellt gångbara fastigheter i syfte att attrahera en bredare grupp av köpare.

David Kirkby, CEO för Valad Europe säger säger:
- Cromwells verksamhet i Europa har en omfattande plattform som våra kunder utnyttjar för att få access till attraktiva fastighetstransaktioner. Den senaste affären bevisar hur en av våra kapitalpartners drar nytta av vår plattform för att få tillgång till en affärsmöjlighet i en ny geografisk marknad. Kombinationen av lokala team och en etablerad europeisk organisation möjliggör detta, och ger kunderna tillförsikt att investera i nya marknader då de söker avkastning från fastighetsinvesteringar i Europa.

Valad Europe förvaltar fastighetstillgångar och investeringskapacitet om knappt fyra miljarder euro i dess fonder och mandat i Europa, bestående av 338 fastigheter med cirka 3 400 hyresgäster, förvaltade av lokala team med totalt 190 medarbetare på 22 kontor i 14 europeiska länder. I Norden förvaltar Valad tillgångar värda 350 miljoner euro (exklusive Omegaportföljen), med personal från kontor i Helsingfors, Köpenhamn, Malmö och Stockholm.

JLL agerade rådgivare åt säljaren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill Niam växa i Norge

Bolag Niam har adderat ytterligare en marknad till sin norska portfölj. Torstein Bomann-Larsen, Associate Director Transactions Norway på Niam, berättar för Fastighetssverige hur man ser på Bergenmarknaden, den nya investeringen samt var i Norge de letar efter nya investeringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY