Image

Utbyggnad av Center Syd stoppad

AFFÄRER Hyresgästerna accepterade höjda hyror, eftersom Center Syd skulle byggas ut. Men sedan bytte köpcentrumet ägare, utbyggnaden lades på is – men hyreshöjningarna står fast.
Publicerad den 5 Mars 2009

Stora delar av den planerade utbyggnaden har lagts på is på grund av lågkonjunkturen.

– Nu tycker vi inte att hyresvärden har hållit vad den lovat, säger en butiksägare som vill vara anonym, till Sydsvenskan.

Boultbee sålde Center Syd till Nordic Retail Fund, NRF 2006.

– Det var Boultbee som lovade utbyggnad, nu är det vi som äger Center Syd, säger Marteen Vermeulen på NRF, till Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan har dock samma bolag ägt Center Syd sedan 2006. Bolaget heter i dag NRF Löddeköpinge AB. Det förvärvade Center Syd genom att gå ihop med bolaget Boultbee Löddeköpinge AB genom en fusion, enligt Sydsvenskan.
Enligt Vermeulen köpte NRF det fusionerade bolaget av Boultbee. Lagen säger att om ett bolag fusioneras med ett annat, gäller de avtal som bolaget har tecknat, skriver Sydsvenskan.

– Jag tror inte att affärsägarna har fått papper på de här löftena. Inget företag skulle sätta detta på pränt och sedan sälja bolaget till ett annat företag, säger Marteen Vermeulen.

Butiksägarna som Sydsvenskan har pratat med säger att löftena om ombyggnad inte står inskrivet i deras kontrakt. Däremot har många en karta med i kontraktet på den planerade utbyggnaden.

– Det är svårt att säga efteråt vad som är sagt i ett muntligt avtal, säger Marteen Vermeulen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: De köpte och sålde mest under första kvartalet 2024

Lista Islossning? Finansiell tjäle som börjar gå ur jorden? Botten nådd? Kanske – men en ovanligt stor andel av de börsnoterade bolagen nollar i både i förvärvs- och avyttringskolumnen i första kvartalets rapport. Vilka bolag som ligger i toppen? Här är listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige