Image

Utbrytare startar konkurrent till Hyresgästföreningen

AFFÄRER Ingvar Rudling, tidigare aktiv i Hyresgästföreningen Sörmland, startar företaget Boinflytande AB, som ska erbjuda samma tjänster som Hyresgästföreningen. - Vi är trötta på monopolet, säger Rudling.
Publicerad den 23 Maj 2008

I höstas avgick Rudling och styrelsen i Hyresgästföreningen Sörmland efter en konflikt med regionstyrelsen.
Nu startar han, tillsammans med några företagare, den konkurrerande verksamheten.

- Hyresgästföreningen är egentligen ingen förening längre, utan ett försäkringsbolag för hyresgäster, men som inbillar medlemmarna att de har något att säga till om, Ingvar Rudling till Hem & Hyra.

Priset för att ansluta sig till Boinflytande kommer att vara 50 kronor i månaden, att jämföra med Hyresgästföreningens 79.
– Hyresgästföreningen är otroligt överorganiserad. Det arbetar för många tjänstemän för att föreningen ska kunna skötas rationellt. Dessutom ska vi arbeta för att endast gynna hyresgäster och inte vara en socialdemokratisk angelägenhet, säger Rudling, som räknar med att ha en halv miljon kunder efter tre år.

Hem & Hyra skriver att Rudling gick i personlig konkurs 2001, och har skulder till Kronofogden.
- Jag förstår att det kan se lite konstigt ut på pappret. Men jag är företagare och ibland blir det så att man får skulder. Boinflytande är ingen enmansshow utan vi är flera människor bakom det här, därför kommer mina personliga ekonomiska problem inte att drabba Boinflytande, säger Rudling till Hem & Hyra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige