Image

Uppsalahem satsar 700 miljoner på nybyggnation

BOSTäDER Uppsalahem säljer tre fastigheter till nybildade bostadsrättsföreningar.
Samtidigt meddelar bolaget att man storsatsar på att bygga nya hyresrätter. Sammanlagt ska Uppsalahem uppföra 376 nya bostäder, en investering på närmare 700 miljoner kronor.
Publicerad den 10 Juni 2010

Uppsalahem beslutade vid gårdagens styrelsemöte att sälja tre fastigheter med totalt 73 lägenheter till nybildade bostadsrättsföreningar. Det handlar om:

# 34 bostäder på Otto Myrbergs väg i Rickomberga.
# 31 bostäder på Lästmakargatan i Sala backe.
# 8 bostäder på Timmermansgatan i Svartbäcken.

Köpeavtalen beräknas träda i kraft i höst.

Reavinster från försäljningarna kommer att återinvesteras i bolaget och bidra till att Uppsalahem kan fortsätta att producera nya hyresrätter, för att möta det stora behov av bostäder som finns i Uppsala.

Vid mötet i går beslutades också om en kommande storsatsning på nya bostäder.

I kvarteret Två Torn i bortre Luthagen planeras för 800 bostäder av blandade upplåtelseformer. Uppsalahem påbörjar under hösten 2010 produktionen av 200 bostäder och sju kommersiella lokaler i området. Bostäderna kommer främst att rikta sig till målgrupperna unga och seniorer och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in under vintern 2012/2013.

- Det ska bli spännande att få starta den första etappen av nyproduktion i Två Torn, som tyvärr blivit försenad på grund av överklaganden, säger Fredrik Holm, tillförordnad vd för Uppsalahem. När området står klart kommer det bestå av åtta kvarter med bostäder, en ny stor offentlig park, kommersiell verksamhet och närservice, bland annat en förskola.

Uppsalahem beslutade även att påbörja produktionen av 36 radhus och 14 atriumhus i Nåntuna med beräknad inflytt under 2011/2012 och 126 rökfria bostäder för målgrupperna unga och seniorer i Sala backe, på Kastanjegatan.

- Bostadsbristen i Uppsala är påtaglig och det känns mycket positivt att kunna bidra till Uppsalas utveckling genom att ha möjlighet att investera i så många nya bostäder - i olika delar av Uppsala och för hyresgäster i olika faser av livet, säger Fredrik Holm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige