Image

Tysk fond köper handelsfastighet

TRANSAKTIONER Nordic Real Estate Partners (NREP) har sålt Sisjö Entré i Göteborg till DEFODeutsche Fonds für Immobilienvermögen GmbH. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 350 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Juni 2008

NREP har under sitt ägande av Kobbegården 6:8 (Sisjö Entré) slutfört utvecklingen av fastigheten och därför beslutat att avyttra det färdigställda projektet. Köpare är DEFODeutsche Fonds für Immobilienvermögen GmbH. Försäljningen sker via bolag. Det underliggande fastighetsvärdet uppgår till cirka 350 miljoner kronor netto. NREP:s rådgivare vid försäljningen var Leimdörfer.

Sisjö Entré är en modern handelsfastighet som genomgått en fullständig om och tillbyggnad under åren 2005-2007. Totalt omfattar fastigheten cirka 13 600 kvadratmeter. Större hyresgäster i fastigheten är Toys R Us, Expert Stormarknad, Rusta, BrandWorld, Micro, Grizzly och NSP Food Courts.

- Vi har under året färdigställt fastigheten och tecknat hyresavtal med ett antal spännande koncept. Beslutet att sälja är baserat på att vi nu genomfört utvecklingsarbetet och en stabil förvaltningsfas är inledd. Vår bedömning är att det då är en bra tidpunkt att överlåta fastigheten till en ny ägare, berättar Tobias Alsborger, NREP.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige