Image

Två nya sporthallar med NCC-koncept

BYGG NCC Construction Sverige bygger två sporthallar i Stockholms län, en i Rosersberg och en i Nynäshamn. De byggs utifrån en plattform som NCC utvecklat för just sporthallar och som gett liknande uppdrag i länet. Uppdragen är värda cirka 16 miljoner kronor vardera.
Publicerad den 5 Oktober 2009

Nyligen startades bygget av en liknande hall i Sigtuna och en stod klar i Haninge förra året.

Plattformen för sporthallar utvecklade NCC för omkring fyra år sedan. Sedan dess har NCC byggt cirka 20 sporthallar över hela Sverige utifrån detta koncept.

De två sporthallarna byggs på Viaskolan i Nynäshamn och bredvid den befintliga Råbergshallen i Rosersberg. De blir fullstora med en spelplan på 20 x 40 meter. Hallarna rymmer fyra omklädningsrum, domarrum och cafeteria. Byggnaderna blir cirka 1 600 kvadratmeter stora.

- Plattformen möjliggör fler sporthallar. Det blir mer kostnadseffektivt för kunden eftersom vi redan tänkt igenom och löst det mesta vad gäller design, utformning, materialval, inköp och produktionsmetoder, säger Erik Eken, teknisk specialist på NCC Construction Sverige.

- Det finns också en efterfrågan på idrottshallar. Många som byggdes på 60- och 70-talen är slitna men idrottsklubbarna har också fått fler medlemmar. Plattformen gör det enklare för oss att bygga rationellt med hög kvalitet, säger Lars-Erik Einerman, affärschef på NCC Construction, region Stockholm/Mälardalen.

Arbetena startar i oktober och beräknas vara klara i Nynäshamn i juni 2010, och i september samma år i Rosersberg. Sammanlagt sysselsätter de båda projekten drygt 20 NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige