Image

Tullinge Centrum sålt

AFFÄRER HSB har sålt de kommersiella lokalerna i Tullinge centrum till Tulia AB. HSB finns dock kvar som minoritetsägare med 15 procents ägande och kommer även att fortsätta att förvalta lokalerna.
Publicerad den 14 Januari 2008

HSB Södertörn har traditionellt ett starkt fäste i Tullinge. Över 50 procent av Tullingeborna bor i HSB. Tullinge Centrum, som består av hyresbostäder och kommersiella lokaler, har ägts och förvaltats av HSB Södertörn sedan mitten av 70-talet. Den 8 januari 2008 såldes den kommersiella delen på totalt 6000 kvadratmeter till Tulia AB.

- Vi har arbetat för att hittat en partner med ambition och kunskap att utveckla centrumet, säger Ulf Trapper, vd för HSB Södertörn. Vi känner starkt för den fortsatta utvecklingen av Tullinge centrum, därför är det viktigt för oss att inte släppa ägarskapet av fastigheten helt och hållet.

En utveckling av Tullinge centrum ligger väl i tiden då Botkyrka kommun har tagit fram ett expansivt utvecklingsprogram för centrala Tullinge.
Hyreslägenheterna i Tullinge centrum fortsätter som tidigare att ägas till 100 procent av HSB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige