Image

Tullinge Centrum sålt

AFFÄRER HSB har sålt de kommersiella lokalerna i Tullinge centrum till Tulia AB. HSB finns dock kvar som minoritetsägare med 15 procents ägande och kommer även att fortsätta att förvalta lokalerna.
Publicerad den 14 Januari 2008

HSB Södertörn har traditionellt ett starkt fäste i Tullinge. Över 50 procent av Tullingeborna bor i HSB. Tullinge Centrum, som består av hyresbostäder och kommersiella lokaler, har ägts och förvaltats av HSB Södertörn sedan mitten av 70-talet. Den 8 januari 2008 såldes den kommersiella delen på totalt 6000 kvadratmeter till Tulia AB.

- Vi har arbetat för att hittat en partner med ambition och kunskap att utveckla centrumet, säger Ulf Trapper, vd för HSB Södertörn. Vi känner starkt för den fortsatta utvecklingen av Tullinge centrum, därför är det viktigt för oss att inte släppa ägarskapet av fastigheten helt och hållet.

En utveckling av Tullinge centrum ligger väl i tiden då Botkyrka kommun har tagit fram ett expansivt utvecklingsprogram för centrala Tullinge.
Hyreslägenheterna i Tullinge centrum fortsätter som tidigare att ägas till 100 procent av HSB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige