Image

Trump i miljardinvestering i Lappland

AFFÄRER Det har varit tyst på sistone om Donald Trumps planerade lyxprojekt Levi Spirit i finska Lappland. Men nu har det finska hockeyproffset Teemu Selännä gått in i projektet med en investering om cirka 103 miljoner kronor. Totalt beräknas anläggningen kosta drygt en miljard kronor.
Publicerad den 17 Januari 2008

Den amerikanske mångmiljardären Donald Trumps bolag Trump Mortgage LLC jagade länge kapital för en satsning på ett stort projekt med bland annat hotell och stugor i lyxklassen. Platsen för projektet var Levi i finska Lappland.

Men på sistone har det varit tyst om projektet, tills nu när ett finskt konsortium tagit hand om projektet. En av storägarna är det finska hockeyproffset Teemu Selänne, som har investerat 103 miljoner kronor i projektet. Det talas även om att Erja Häkkinen, fru till Mika Häkkinen som är flerfaldig världsmästare i Formel 1, ska marknadsföra projektet i Europa.

En annan storägare i projektet är den finska byggkoncernen GSP Group. Och Donald Trump är fortfarande med i leken.
- Han är fortfarande aktuell, men mer i samband med hotellet. Vi förhandlar, säger Maarit Vähä-Piikiö, informationschef på GSP Group till DI.

Hotellet får 60 rum på 40-200 kvadratmeter och dygnspriset blir från cirka 3500 kronor och uppåt.

De 46 stugorna på 175-550 kvadratmeter beräknas kosta från 10-38 miljoner kronor styck och hyran beräknas till mellan 47000 och 94000 kronor i veckan.
Redan om en månad ska fem lyxstugor stå klara, och resten, 41 stugor, servicebyggnader och hotell beräknas vara klara 2010

Målgruppen är rika globetrotters som söker säker snö, bra transporter, lyx och säkerhet.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige