Image
Bild: Axel Ohlsson

Trendbrott: Nedgång på bostadsmarknaden i juni

Bostäder I juni gick prisindex för privatägda bostäder i Sverige, HOXSWE, ned 0,5 procent. Bostadsrättsindex är stillastående medan villaindex sjunker med 0,8 procent.
Publicerad den 22 Juli 2021

I Stockholm gick index ned med 0,2 procent för bostadsrätter och med 1,3 procent för villor. I Göteborg var bostadsrättsindex stillastående och villaindex gick ned med 0,1 procent. I Malmö gick index ned med 0,1 procent för bostadsrätter och var stillastående för villor. Det är vanligt att index sjunker i juni.

När Valueguard, som står bakom den här analysen, justerar för säsongseffekter ökar HOXSWE med 0,5 procent i juni. Bostadsrättsindex stiger med 0,6 procent och villaindex med 0,4 procent justerat för säsongseffekter.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Massot laddad inför Karlastadens utveckling: "En ny mittpunkt"

Bolag Daniel Massot är personen som ska leda utvecklingen av den nya stadsdelen Karlastaden på Lindholmen i Göteborg. För Fastighetssverige berättar han vad som lockade med rollen, vad han ser fram emot med projektet och hur man ska tackla byggutmaningar så som ökande priser och störningar i leveranskedjor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige