Image

Tengbom utformar Sveriges första gågata

ARKITEKTUR Tengbom har i konkurrens med Jeppe Aagaard Andersen och Sydväst vunnit den tävling om ny utformning av Helsingborgs centralt belägna gågata, Kullagatan, som Helsingborgs stad bjudit in till.
Publicerad den 28 Januari 2009

Uppdraget att utveckla Kullagatan - en gång i tiden Sveriges första gågata - bottnar i behovet och viljan att höja statusen och nivån på de offentliga rummen i stadens centrala delar, för att göra dessa attraktivare och mer levande, som en motvikt mot den starka dragningskraft externa etableringar har i Helsingborgsområdet.

Tengboms vinnande förslag omfattar idéer och lösningar på frågor kring alltifrån omfattningen på gågatan, utformningen av de öppna platserna kopplade till Kullagatan och hur dessa kan aktiveras för människor i olika åldrar och med olika intressen, till frågor kring material, skyltning, belysning, möblering, tillgänglighet, trygghet etcetera.

Idéer och detaljer kommer i det fortsatta arbetet att utvecklas och bearbetas i nära samarbete mellan Tengbom och Stadsbyggnadsförvaltningen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige