Image

Tengbom köper arkitektbyrå i Stockholm

Arkitektur Tengbom köper en arkitektbyrå med ett tiotal medarbetare i Stockholm och stärker sin verksamhet med bland annat ytterligare vård- och laboratoriekompetens.
Publicerad den 25 Augusti 2011

Tengbom förvärvar Bjurström & Brodin Arkitekter med ett tiotal medarbetare i Stockholm och stärker därmed sin verksamhet med bland annat ytterligare vård- och laboratoriekompetens.

Bjurström & Brodin har genom åren varit framgångsrika inom områden som vård- och medicinskt byggande, laboratorier, universitet och högskolor samt kulturbyggnader.

– Genom förvärvet av Bjurström & Brodin får vi en ännu starkare profil och kompetens inom bland annat vård- och kultursegmenten. Områden som är viktiga och efterfrågade inte minst genom vårt arbete med Nya Karolinska Sjukhuset i Solna, säger Magnus Meyer, vd för Tengbom.

– Vi har stor respekt för Tengboms kunnande och höga kvalitet. Det känns spännande att vi nu genom att ingå i Tengbom kan erbjuda marknaden tjänster som är både bredare och djupare. Dessutom finns vi nu genom Tengbom representerade i hela Sverige och Tengboms växande internationella verksamhet ger oss också helt nya möjligheter, säger Krister Bjurström, vd och tillsammans med Bertil Brodin grundare av Bjurström & Brodin Arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige