Image

Sveafastigheter förlänger stort Volvoavtal

UTHYRNING Volvo Personvagnar AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Sveafastigheter avseende 48 000 kvadratmeter, till största delen kontorsytor, i fastigheten Sörred 8:4 i Torslanda.
Publicerad den 25 Januari 2010

Hyresavtalet gäller från och med 1 januari 2010 och löper till och med 2024 års utgång, och omfattar totalt cirka 48 000 kvadratmeter, varav 44 000 kvadratmeter kontor, 2 000 kvadratmeter lageryta och 2 000 kvadratmeter produktionsyta.

Volvo Personvagnar har hyrt de aktuella lokalerna sedan de byggdes slutet av 1980-talet.

- Vi är glada över att ha fått förnyat förtroende av Volvo Personvagnar som valt att teckna ett 15-årskontrakt för lokalerna. Fastigheten är ändamålsenlig och i gott skick, vilket i tillägg till att Volvo PV redan satt där har gjort att vi kunnat erbjuda det bästa alternativet för dem i en föränderlig tid. Volvo PV är en stark och stabil hyresgäst och ett långt avtal med dem är mycket attraktivt, framför allt i dagens svåra hyresmarknad, säger Simon de Château, vd för Sveafastigheter.

Om Sveafastigheter

Sveafastigheter är en private equity-firma med inriktning uteslutande på fastighetsinvesteringar. Företaget lanserade under 2003 sin första fond, Sveafastigheter Sverige I. I april 2006 lanserade Sveafastigheter sin andra fond, Sveafastigheter Fund II. Under våren 2010 lanseras den tredje fonden, Sveafastigheter Fund III som avses ha ett eget kapital om upp till 400 miljoner euro.
Sveafastigheter är baserat i Stockholm och kommer inom kort att öppna ett kontor i Helsingfors.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige