Image

Stora tvångsauktioner väntas i Danmark

EKONOMI Årets största tvångsauktion hittills i Danmark har annonserats ut; 310 lägenheter i Ringsted, som ägts av konkursade Klosterpark. Bedömare menar att man kommer att få se ett flertal stora tvångsförsäljningar i Danmark framöver.
Publicerad den 12 November 2009

- Jag tror att det fortfarande finns fastigheter för 15 miljarder danska kronor i de stora konkursbona. Så jo, det kommer fler tvångsauktioner och de kommer ut nu, säger en källa med stor insyn i fastighets- och pantbranschen till tidningen Børsen.

Flera konkursförvaltare gör samma bedömning.

- Vi kommer att se en ökad aktivitet under de kommande tio månaderna. Det beror på kollapsen i slutet av 2008 - de bolagen håller nu på att komma ut ur systemet, säger advokat Søren Aamann Jensen på Kromann Reumert till Børsen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige