Image
Petter Jurdell, Rahel Belatchew och Maja-Stina Skarstedt.
Petter Jurdell, Rahel Belatchew och Maja-Stina Skarstedt.

Stora Bostadsdagen – stort fokus på coliving

Stora Bostadsdagen Coliving har blivit ett nytt buzzword i bostadsbristens och delningsekonomins Sverige. På Stora Bostadsdagen på Grand Hotel den 20 februari tar vi ett brett grepp om fenomenet.
Publicerad den 31 Januari 2019

Stora Bostadsdagen är ett brett heldagsseminarium om bostadsmarknaden i Sverige. Här behandlas allt från direktavkastningskrav och räntor till inspiration kring morgondagens bostäder. En trend som växer snabbt är coliving, det vill säga att dela bostaden med andra. Sverige är det land i världen som har störst andel singelhushåll. Samtidigt brottas storstäderna med en svårartad bostadsbrist. Kan coliving vara ett sätt för unga att få en bostad?

På Stora Bostadsdagen presenteras tre olika exempel på coliving-lösningar, följt av ett panelsamtal om framtidens sätt att bo tillsammans:

# Tech-kollektivet på Östermalm
På kollektivet K9 på Östermalm bor cirka 50 personer – många entreprenörer, många verksamma inom techindustrin – på 800 kvadratmeter i allt från små sovpoddar till familjerum på 25 kvadratmeter. Nu vill Tech Farm expandera konceptet
Maja-Stina Skarstedt, COO, Tech Farm

# Hagsätra Hub

Hagsätra Hub, framtaget av Belatchew Arkitekter och Sveafastigheter Bostad, ska bli ett spektakulärt landmärke med väldigt blandat innehåll: Bland annat kontor, bio, cykelverkstad – coh 130 hyresbostäder med ungdomsboende, kollektivhus och kompislägenheter vid sidan av de vanliga lägenheterna. Vilka arkitektoniska fallgropar finns i utvecklingen av coliving-bostäder?
Rahel Belatchew, vd, Belatchew Arkitekter

# Storbolaget som satsar på co-living
Rikshem har tecknat en avsiktsförklaring med Colive som tillhandahåller ett modernt koncept för kollektivt boende. Tanken är att inleda med ett projekt i Uppsala för att sedan ta det vidare i landet.
Petter Jurdell, chef för affärs- och hållbarhetsutveckling, Rikshem

Efter dragningarna hålls ett panelsamtal med Maja-Stina Skarstedt, Rahel Belatchew och Petter Jurdell om coliving i framtiden. Hur ser möjligheterna ut för fastighetsbolagen? Vilka vill – eller behöver – bo tillsammans i dag och i framtiden?

Stora Bostadsdagen hålls på Grand Hotel i Stockholm den 20 februari. Du ser hela programmet här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Stora Bostadsdagen Stockholm 2021

Var: At Six, Stockholm

När: 30 september, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15).
 

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)


Du anmäler dig till seminariet här.
(Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet)


Vart är bostadsmarknaden på väg? Vad händer med nyproduktionsmarknaden, yielderna, bostadspolitiken och ränteutvecklingen? Stora Bostadsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i bygg- och fastighetsbranschen som är intresserad av bostadssegmentets alla aspekter. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Partner:

Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY