Image

Stor småländsk fastighetsaffär avbryts

TRANSAKTIONER I april 2007 offentliggjordes att EWJ Fastigheter skulle säljas. Nu avbryts försäljningen.
Publicerad den 15 December 2008

- Vi har inte bearbetat några kunder alls under senhösten. Vårt uppdrag och kontrakt sträckte sig fram till november i år när vi hade kontakt med några tidigare intressenter. Då hade vi inte rätten att introducera några nya heller, säger Christer Cronholm på mäklarfirman Cronholm till Smålandsposten.

Lena Månsson och Lars Johansson, arvtagare efter pappan och grundaren Erik Wilhelm Johansson beslutade i april 2007 att sälja företaget. Då var taxeringsvärdet på hela beståndet 140 miljoner kronor.

Idag består EWJ Fastigheter av hus med 400 lägenheter och 85 kontorslokaler spridda över hela Kronoberg där bolaget äger centrumfastigheter i både Växjö och Älmhult.

– För den här storleken och den här typen av affärer som EWJ representerar har det blivit svårt. Avkastningskraven har ökat och det är extremt problematiskt att få nyfinansiering om man inte redan har bankkontakterna. Eller redan har pengarna så klart, säger Cronholm.

EWJ Fastigheter har nu dragit tillbaka säljuppdraget.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige