Image

Stockholmsporten – ny stadsdel i Stockholm

Bygg/Arkitektur Stockholmsporten – korsningen mellan E18 och Förbifart Stockholm – ska förutom en ny kommunikationslänk också bli en framväxande stadsdel med 5 000 bostäder (varav 1 000 i Järfälla) och 6 000 arbetsplatser. Stadsdelen som kommer att länka ihop Barkarby med södra Järva är ett viktigt steg i arbetet med Promenadstaden Stockholm.
Publicerad den 27 Februari 2013

– Formen för Stockholmsporten utgår från det vinnande tävlingsbidraget för trafikplatsen. Nu startar vi arbetet med att göra korsningen till ett nytt stadsutvecklingsprojekt. Här finns fantastiska möjligheter att skapa en stadsdel med goda kommunikationer och som har Järvafältet precis runt hörnet, säger stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius (M).

– Den enorma utbyggnaden av Stockholms infrastruktur kommer att tillåta staden att växa och förse alla som bor och arbetar här med viktiga länkar i vardagsresandet. När Förbifart Stockholm står klar om några år kommer det att vara möjligt att ta sig raka vägen från västerort till söderort med buss och bil, vilket kommer att innebära fantastiska möjligheter för boende och företagande, säger exploateringsnämndens ordförande och borgarrådet Joakim Larsson (M).

Stadsbyggnadsnämnden startar den 7 mars programarbete för området vid Hjulstamotet – Stockholmsporten. Exploateringsnämnden fattar den 14 mars beslut om att utreda förutsättningarna för genomförande av Stockholmsporten. Samma dag fattar trafik- och renhållningsnämnden beslut om att medverka i programarbetet för Stockholmsporten.

Utredningarna och programarbetet beräknas pågå under två år.

Exploateringskontoret får i uppdrag att utreda
förutsättningarna för genomförande av Stockholmsporten.

Stadsbyggnadskontoret får i uppdrag att påbörja programarbete för området vid Hjulstamotet Stockholmsporten.

Trafikkontoret får i uppdrag att medverka i programarbetet för Stockholmsporten.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige