Image

Stockholms stad säljer gård för 124,4 miljoner

TRANSAKTIONER Stockholms stad fortsätter att sälja gods och gårdar. På tisdagen klubbades försäljningen av Fituna säteri i fastighetsnämnden. Det är en affär på 124,4 miljoner och den största enskilda gårdsförsäljningen hittills.
Publicerad den 16 April 2009

Stockholms stads hittills största gårdsförsäljning håller på att genomföras. Fastighetsnämnden har klubbat försäljningen av Fituna säteri, en affär på 124,4 miljoner kronor.

Fituna säteri ligger i Nynäshamns kommun, men har ägts av Stockholms stad i cirka 40 år.

Efter anbudsförfarande har Stockholms stad fått ett bud på 124,4 miljoner för egendomen, skriver Dagens Nyheter. Fituna Farming Trade AB som arrenderar jordbruk och en rad byggnader – men inte skogen – har en möjlighet att förköpa Fituna för 124,4 miljoner kronor. Det har även Nynäshamns kommun, enligt DN.

- Vi har ett arrendekontrakt på fem år, och egentligen händer inget annat för oss än att vi får betala arrendet till en ny ägares konto, säger Peter Karlsson, en av ägarna till Fituna Farming Trade AB, till Dagens Nyheter.

Under det senaste året har Stockholms stad sålt mark och egendomar som ligger utanför Stockholms gränser för 400 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige