Image
Liljeholmtorgets Galleria.
Liljeholmtorgets Galleria. Bild: Citycon

Stockholms stad öppnar bibliotekslabb i Liljeholmstorget Galleria

Uthyrning I höst startar bibliotekslabbet sin verksamhet i Liljeholmstorgets Galleria. Vi har ett fint samarbete med Stockholms stad och delar ett stort engagemang för Liljeholmen, säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.
Publicerad den 1 September 2023

– Bibliotekslabbet ska bli en plats som formas och förändras över tid. Det handlar om att utforma framtidens bibliotek tillsammans med stockholmarna. Biblioteksverksamheten kommer att vara i konstant utveckling och utgöra en arena för samverkan och dialog - med besökare, olika kulturaktörer och stadsdelen, säger Daniel Forsman, stadsbibliotekarie i Stockholms stad.

Liljeholmstorget Galleria, som ägs av Citycon, består av närmare 90 butiker, kaféer och restauranger samt vårdcentral, tandläkare och tjugotalet andra vårdverksamheter. Bibliotekslabbet öppnar i höst i en butikslokal i Liljeholmstorget Galleria, med ingång från Liljeholmstorget.

– Vi har länge drömt om att kunna erbjuda våra besökare ett bibliotek i våra lokaler. Vi har ett fint samarbete med Stockholms stad och delar ett stort engagemang för Liljeholmen, bland annat genomförde vi "Sommar på torget" ihop. Därför är det extra roligt att vi nu kan vara med och starta en utforskande biblioteksverksamhet i gallerian, säger Lotta Moos, centrumchef för Liljeholmstorget Galleria.

Bibliotekslabbet kommer gradvis att utveckla sitt erbjudande av böcker och aktiviteter. Labbet kommer att testa olika former av öppettider för att se vad som passar besökarna bäst. Stockholmarna är medskapare och kommer vara med och göra inspel till så väl program, litteratururval och bibliotekets innehåll. Bibliotekslabbets främsta målgrupp är barn och unga.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige