Image

Stockholm når målet om 5 000 nya anvisade bostäder

Bygg I dag tar exploateringsnämnden beslut om markanvisningar för 1 300 bostäder, vilket innebär att målet om 5 000 anvisade bostäder år 2012 nås.
Publicerad den 22 November 2012
Sten Nordin. Bild: David Schmidt. Bild: David Schmidt/Pixprovider
Sten Nordin. Bild: David Schmidt. Joakim Larsson. Bild: Peter Knutsson. Bild: Peter Knutson.
Joakim Larsson. Bild: Peter Knutsson.

– I ett växande Stockholm är det av yttersta vikt att staden håller högt tempo vad gäller markanvisningar för byggande av nya bostäder. Den här höga markanvisningstakten gör det möjligt för Stockholms byggföretag att öka byggnadstakten – både i stadsutvecklingsområdena och i befintliga stadsdelar. I budget för 2013 tillför vi ytterligare 50 miljoner kronor för att öka takten i planprocessen för nya bostäder. Staden skickar därmed tydliga signaler att vi tar vårt ansvar för att säkra den framtida bostadsförsörjningen för Stockholm, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

– Nu når vi målet på 5 000 anvisade bostäder under 2012 och fattar beslut om ytterligare 100 anvisningar utöver det. Det betyder att vi har en god marginal för att säkerställa att fler bostäder byggs. Jag är också positiv till att så många byggföretag vill vara med och bygga i Stockholm. Att vi når årets mål för 2012 redan på näst sista nämnden för året ser jag som ett kvitto på att vi fortsätter i rätt riktning, säger borgarrådet Joakim Larsson (M), exploateringsnämndens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige