Image
Erik Ranje, vd på Stendörren.
Erik Ranje, vd på Stendörren. Bild: Stendörren

Stendörren uppdaterar: "9 procent handel"

Bolag Stendörren kommenterar coronavirusets påverkan på bolaget samt bolagets likviditet och refinansieringar.
Publicerad den 7 April 2020

Av Stendörrens kontrakterade hyresintäkter per den 31 december 2019 var 9 procent hänförliga till handel, 1 procent hänförliga till restaurang, 0 procent hänförliga till hotell och 3 procent hänförliga till annan besöksnäring.

Stendörren har således en relativt liten andel av de totala hyresintäkterna från hyresgäster som är verksamma inom de mer direkt drabbade sektorerna. Dock påverkar spridningen av coronaviruset indirekt många andra sektorer, vilket gör att även Stendörrens hyresgäster som inte är verksamma inom de mer direkt drabbade sektorerna kan komma att påverkas negativt.

Stendörren har blivit kontaktat av hyresgäster som representerar en mycket begränsad andel av bolagets hyresintäkter med anledning av den uppkomna situationen och förfrågningar om hyreslättnader har hanterats individuellt. I dagsläget har coronaviruset påverkat bolagets totala hyresinbetalningar endast i ytterst begränsad omfattning.

Stendörren bedömer att bolaget har en stark finansiell beredskap för att kunna hantera de negativa effekter som följer av coronaviruset. Stendörren har nyligen genomfört en större refinansiering av banklån, vilket innebär att inga obligations- eller banklåneförfall inträffar före utgången av första kvartalet 2021. Vidare har bolaget tillgänglig likviditet om cirka 550 miljoner kronor i form av kassa, checkkrediter och tillgängliga revolverande kreditfaciliteter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige